Rivo Sarapik • 14. veebruar 2011
Jaga lugu:

Tallinna Lennujaam tõmbas rekordiaasta jõuliselt käima

Sel aastal reisijaterekordit korrata plaaniv Tallinna Lennujaam alustas aastat jõuliselt - jaanuaris teenindas õhuvärav enam kui veerandi võrra enam reisijaid kui aasta tagasi samal kuul. Sellist kuukasvu näitasid lennujaama tulemused viimati novembris 2005.

„Jaanuaris kasvas reisijate arv 25% võrra. Näeme, et kasvama pikaks ajaks,“ kommenteeris Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov foorumil Eesti - Euroopa transpordiühenduste perifeeria. „Sel aastal plaanime 1,8, 2015. aastaks jõuame 2,4 mln reisijani. Ülemist piiri ei ole endale seadnud.“

Olulise panuse selle aasta kasvu annavad odavlennufirmad, kes paisutavad tänavu reisijate arvu 350 000 võrra, 30 000 reisijat lisandub kruiisilaevadele reisijate ette vedamisest.

Jaanuaris teenindas lennujaam 111 346 reisijat, lennujaam tegi 2 600 lennuoperatsiooni. Kahanemist jätkas lennukaubavedu - 867 tonni märkis enam kui poole võrra madalamat tulemust aastatagusega võrreldes.

Möödunud aastal läbis Tallinna Lennujaama 1,4 mln reisijat.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee