Autor: Rivo Sarapik • 8. veebruar 2011

Paet: Venemaaga kauplemine ise lihtsamaks ei lähe

Venemaaga kauplemine ise-enesest lihtsamaks ei muutu, küll võib pööre toimuda riigi liitumisel Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), kommenteeris Välisminister Urmas Paet leidis parlamendi ees peetut aastakõne küsimustele vastates.

„Kauplemine ELi riikidega jääb Eestil lihtsamaks kui nende riikidega, kes samasse majandus-, õigus- ja tolliruumi ei kuulu,“ kommenteeris Paet. „Loodan, et Venemaa bürokraatlikud regulatsioonid Eesti ja teiste ELi riikidega muutuvad kui Venemaa liitub WTOga. Siis ei ole võimalik üleöö teha erinevaid piiranguid, mida seni oleme kogenud.“

Edu idanaabriga suheldes ja sinna müües sõltub tema sõnul paljuski ka konkreetsetest firmadest.

Venemaa taotleb WTOsse pääsu 1993. aastast. Maailmapank ennustab Venemaa WTOsse pääsemist sel aastal.

Euroopa Liit andis detsembri alguses ametliku heakskiidu Venemaa taotlusele liituda Maailma Kaubandusorganisatsiooni ehk WTOga. ELi kaubandusvolinik Karel De Gucht ja Venemaa majandusarenguminister Elvira Nabiullina allkirjastasid vastava leppe Brüsselis toimuval ELi ja Venemaa tippkohtumisel detsembri alguses.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077