Autor: Silvia Kruusmaa • 5. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute autode müük kahekordistus tänu ettevõtetele

Masu ajal autoostu edasi lükanud ettevõtjad on julgemaks muutunud ning sõidukeid välja vahetama hakanud, mistõttu kasvas automüük jaanuaris mullusega võrreldes üle kahe korra, kirjutas Postimees.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) statistika järgi oli kõige halvem automüügiaasta üldse 2009, möödunud aastal oli automüük juba tunduvalt parem ning tänavuse jaanuari tulemused annavad automüüjatele lootust, et terve aasta tuleb mullusest märkimisväärselt parem.

Jaanuaris müüdi 1161 uut sõidukit – kaks korda enam kui aasta tagasi samas kuus. Müüki aitasid müüjate sõnul paisutada üksikud riigihanked, kuid veel enam julgemad väikeettevõtjad, kes majanduslanguse ajal pigem liisingut pikendasid kui uue auto ostsid.

"Eraisikute arv on tõesti vähenenud. Firmadest ostavad need, kel on kümneid autosid, mitte kaks-kolm," rääkis Škodasid müüva Auto 100 juht Toomas Kuusk.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077