Rivo Sarapik • 27. jaanuar 2011
Jaga lugu:

Riik toetas koostööd logistikuile huvi pakkuva Vietnamiga

Valitsus kinnitas täna heaks raamlepingu allkirjastamist Vietnamiga, millega peaks edenema koostöö Vietnamiga.

Vietnam pakub huvi ka logistikule. Mullu oktoobris käis Eesti Logistikaklaster Vietnamis visiidil. Eesti Logistikaklastri juht põhjendas Urmas Kõiv tollal, et Vietnami vastu on ärimeeste huvi kasvanud seetõttu, et Eesti asub Vietnami ja Venemaa vahelises kaubakoridoris. "Vietnami ja Venemaa vahelised suhted arenevad väga jõuliselt. Peame täpsemalt aru saama Vietnami turu võimalustest Vietnami ja Venemaa vahelises kaubavahetuses ning peame ennast vietnamlastele teadvustama atraktiivse logistilise asukohana ning usaldusväärsete partneritena," rääkis Kõiv.

Täna heakskiidu saanud raamlepingu eelnõu eesmärk on tugevdada ELi ja Vietnami kahepoolset poliitilist dialoogi ning edendada koostööd vastastikku huvipakkuvates valdkondades. Samuti on selle eesmärgiks toetada ja arendada lepinguosaliste majandussuhteid ning edendada piirkondlikku integratsiooni.

Raamleping on plaanis alla kirjutada 31. jaanuaril 2011 toimuval ELi välisasjade nõukogu istungil. Raamlepingut ei ole vaja Riigikogus ratifitseerida. Raamleping jõustub selle kuu esimesel päeval, mis järgneb kuupäevale, mil viimane lepinguosaline on teatanud vajalike riigisiseste menetluste lõpetamisest.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee