Autor: Rivo Sarapik • 26. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suuremaid lennufirmasid turvalisusega jännis?

Euroopa suuruselt kolmas lennufirma Air France-KLM sai ettevõttet uurinud lennuekspertidelt kümneid soovitusi, kuidas turvalisemaks muutuda.

Lennufirma ekspertide koostatud raportit erinevalt lubatust siiski ei avalikusta, kuid Wall Street Journali andmeil viib lennufirma sisse 35 muudatust, alates pilootide koolituse parandamisest kokpiti kontrollini lennu ajal.

Lennufirma tegevust uurinud kaheksaliikmeline rahvusvahelise komisjoni järelduste kohaselt on firma juhtimises vastutusalades palju dubleerimist ja küsitavat. Näiteks soovitati lennufirmal kasutada pilootide treenimisel reaalsemate tingimustega lennusimulaatoreid. Air France´i teatel on osad soovitatud muudatused juba sisse viidud.

Komisjoni kutsus lennufirma kokku 2009. aastal, kui tollal juunis kukkus Atlandi ookeani Rio De Janeirost startinud ja Pariisi suundunud Air France-KLMi lennuk, mille tagajärjel hukkus 228 inimest, nende seas üks eestlane. Õnnetuse põhjuseid ei ole tänaseni teada.

2010. aasta reisijate arvu järgi oli Air France-KLM Wikipedia andmeil Euroopas suuruselt kolmas, jäädes maha Lufthansa grupist ja Ryanairist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077