Rivo Sarapik • 26. jaanuar 2011
Jaga lugu:

Euroopa suuremaid lennufirmasid turvalisusega jännis?

Euroopa suuruselt kolmas lennufirma Air France-KLM sai ettevõttet uurinud lennuekspertidelt kümneid soovitusi, kuidas turvalisemaks muutuda.

Lennufirma ekspertide koostatud raportit erinevalt lubatust siiski ei avalikusta, kuid Wall Street Journali andmeil viib lennufirma sisse 35 muudatust, alates pilootide koolituse parandamisest kokpiti kontrollini lennu ajal.

Lennufirma tegevust uurinud kaheksaliikmeline rahvusvahelise komisjoni järelduste kohaselt on firma juhtimises vastutusalades palju dubleerimist ja küsitavat. Näiteks soovitati lennufirmal kasutada pilootide treenimisel reaalsemate tingimustega lennusimulaatoreid. Air France´i teatel on osad soovitatud muudatused juba sisse viidud.

Komisjoni kutsus lennufirma kokku 2009. aastal, kui tollal juunis kukkus Atlandi ookeani Rio De Janeirost startinud ja Pariisi suundunud Air France-KLMi lennuk, mille tagajärjel hukkus 228 inimest, nende seas üks eestlane. Õnnetuse põhjuseid ei ole tänaseni teada.

2010. aasta reisijate arvu järgi oli Air France-KLM Wikipedia andmeil Euroopas suuruselt kolmas, jäädes maha Lufthansa grupist ja Ryanairist.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee