Autor: Jaana Pikalev • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopak E.O.S. kaotas vaidluses, aga kaebab halduskohtu otsuse edasi

Vopak E.O.S. kaebab halduskohtu otsuse edasi ning ootab, et jätkuksid läbirääkimised RKASi ja justiitisministeeriumiga kompromissi osas.

"Kuna Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on leidnud planeeritavale Tallinna vangale uue asukoha, siis on võimalik lahendada tekkinud ummikseis, juhul kui Justiitsministeerium lõetab kahe paralleelse projekti arendamise ning teeb valiku uue asukoha kasuks Rae vallas. Riik saaks vanglaprojektiga edasi liikuda ning Vopak E.O.S. saaks käivitada ligi 25 miljoni eurose (ligi 400 miljonit krooni) investeeringu Termoili terminalis. Investeeringuid on vaja kohe, et hoida ettevõtte ning terve Eesti logistikasektori konkurentsivõimet," ütles Vopak E.O.S.'i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

"Riskianalüüsid on kaalukas tõestuseks, et vangla rajamine naftaterminali vahetusse lähedusse on ebamõistlik ning ma siiralt loodan, et terve mõistus pääseb võidule," lisas Lugtmeijer.

Uus asukoht on lootustandev märk, et vanglaprojekt viiakse Maardust ära. Samas kaalub logistikaettevõte projekti mõnede uude asukohta mitteüleviidavate kulutuste kompenseerimist, mida RKAS ja justiitsministeerium on seni algse vanglaprojekti arendamisel teinud. Uus asukoht on väga hea põhjus, et RKAS kaaluks uuesti Vopak E.O.S.'i pakkumist mahus 20 miljonit krooni (1,28 miljonit eurot), mille RKAS esialgu tagasi lükkas.

Vopak E.O.S. on alati olnud avatud läbirääkimiste jätkamisele, et saavutada mõlemale poolele sobiv tulemus ning praegu Vopak E.O.S.'i torujuhtmete ja terminalirajatiste turvatsooni planeeritud vanglaarendus viiakse uude kohta.

Kompromissi saavutamine tähendaks ka, et kõik pooltevahelised juriidilised vaidlused lõpetatakse, mis lubab pooltel ilma täiendavate piiranguteta ning minimaalse viivitusega jätkata edasisi kapitaliinvesteeringuid.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077