Rivo Sarapik • 12. jaanuar 2011
Jaga lugu:

Neste omanik maailma õelamaid firmasid

Maailma tuntuima keskkonnaaktivistide ühenduse Greenpeace eestvedamisel valminud hääletusel kuulub tänavu kuue keskkonnavaenulikuma firma sekka ka kohaliku kütusemüüja Neste omanik Neste Oil Oy.

Neste Oil sai kuue maailma õelama ettevõtte sekka, sest kasutab biokütuse tootmisel palmiõli. Kasvav nõudlus selle järele aga tähendab Ladina-Ameerikas vihmametsade hävimist, mille tagajärjel uhuvad vihmad minema pinnase, hukkuvad lisaks palmidele ka muud taimed ning loomad. Kaasnevad ka tõsised sotsiaalsed probleemid. Õlist toodetud kütust kasutab näiteks Euroopa üks suuremaid lennufirmasid Lufthansa.

Lisaks Neste Oilile näidati tänavu näpuga BPle, mis põhjustas eelmisel aastal ulatusliku naftalekke Mehhiko lahes, Ghanas kulda kaevandavale AngloGoldile, Venemaal radioaktiivselt reostatud piirkondades uraani kaevandavale Axpole, kasinate töötingimuste eest elektroonikatootjale Foxconn ja Philip Morrisele, mis püüab Uruguais suitsetamist keelavaid seaduseid hävitada.

Greenpeace´i eestvedamisel jagatavad tiitlid toovad esile vastutustundmatut korporatsioonide käitumist. 2000. aastast välja antavad tiitlid valib küsitluse tulemusel selgunud valimist žürii. Valikul arvestatakse organisatsiooni vastutust, käitumise tagajärgede ulatust, avalikku huvi jne.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee