Jaana Pikalev • 3. jaanuar 2011
Jaga lugu:

Euroga tuli ühissõiduki piletite hinnalangus

Euro tulekuga Tallinna ühistranspordi mõningate piletihindade ümardades saavad sõitjad märkimisväärse boonuse, sest hinnad on odavamad kui kroonides. 

Alanud aasta esimesel kahel nädalal on võimalik tasuda Tallinna ühissõidukites nii kroonides kui eurodes. Ühissõidukites sularahaga arveldamist lihtsustamaks langetati märgatavalt kolme piletitüübi hinda - soodus- ehk lisatalong eelmüügist 7 kroonilt 0,40 euroni (6,30 krooni); soodustalong ühissõidukist 13 kroonilt 0,80 euroni (12,50 krooni) ja lisatalong ekspressbussis 7 kroonilt 0,40 euroni (6,30 krooni).

 Eesmärgiga ühissõidukijuhti piletimüügi protsessiga võimalikult vähe koormata, tuleb piletiostjal kahe vääringu paralleelkäibe perioodil arvestada asjaoluga, et juhid arveldavad korraga ühes vääringus – st kui pilet ostetakse kroonides, saab ostja ka tagastusraha kroonides. Ühtlasi paneb transpordiamet ühistranspordi kasutajatele südamele, et sõidukijuhilt pileti ostmisel leitaks võimalikult täpne raha ning ei pakutaks juhile suuri eurokupüüre.

Kõik aasta lõpul ostetud perioodipiletid kehtivad piletil märgitud perioodi lõpuni.

Ühistranspordi piletihinnad jäävad sel aastal praegusele tasemele – hinnad on eurodesse ümber arvutatud reeglina sendi täpsusega. Sõidutalonge, millel on hind kajastatud ainult kroonides, saab kasutada ühistranspordis sõidu eest tasumisel kuni 2011. aasta lõpuni.

Ka Elektriraudtee AS on üksikpiletite hinnad paberkandjal tegid läbi väikse hinnamuudatuse. Alates 1. jaanuarist 2011 kehtivad Elektriraudtee AS rongides uued paberkandjal ühekorra piletite hinnad.

Kõigil reisijatel on võimalik võtta kasutusele Elektriraudtee Sõidukaart, millele müüdavate piletitoodete hinnad ei muutu. Jaanuarikuus antakse kaart reisijale tasuta  - juhul kui ta laeb kaardile perioodikaardi või vähemalt 10 eurot (156.47 EEK).

Muutub ka lisapileti hind. Kui varem maksis lisapilet  5 krooni ehk 0,319 eurot, siis edaspidi maksab lisapilet nii sõidukaardil kui paberkandjal 0.30 eurot (4.69 EEK).

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee