Autor: Indrek Kald • 20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President saatis vigase liiklusseaduse parlamenti tagasi

President Toomas Hendrik Ilves jättis täna välja kuulutamata ja saatis riigikogusse tagasi seal 16. detsembril vastu võetud liiklusseaduse.

"Nimetatud seaduse jõustumisel ei oleks üheselt selge, milline liiklust korraldav normistik Eestis 1. jaanuaril 2011 kehtib. Liikluseeskirja eiramine on karistatav ja tekitatud kahjud tuleb hüvitada. Olukord, kus Eestis ei ole liiklejatel objektiivselt võimalik teada, millised on liikluses nende õigused ja kohustused, on vastuolus põhiseaduses ette nähtud õigusriigi ja õigusselguse põhimõttega," selgitas Ilves.

Riigipea hinnangul võiks riigikogu erakorraliselt ja kiiresti kokku tulla ning seaduse jõustumispäevaga seotud vastuolud seadusest kõrvaldada. "Liiklust reguleerivad seadused puudutavad meist igaüht ja iga päev. Siin peab kõik olema üheselt selge," lisas president.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077