Autor: Jaana Pikalev • 14. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikanurga äripargis alustati teeehitust

Arenduse esimeses etapis ehitab Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikapark valmis Rae vallale kuuluva Ameerika tee, millega ühendatakse pargi liiklusvoog Tallinn-Tartu maantee ja Tallinna ringteega. Ameerikanurga arendaja ja projekti tellija on AS Süda Maja.

AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste sõnul valmib esimene etapp juba 2011. aasta kevadel. „Ühendus suuremate maanteedega on arenduse jaoks võtmeküsimus, mis on oluline eeldus pargi edasisele arengule,“ märkis Veiko Murruste. „Kuigi ilmastikutingimused tulevad talvel ilmselt keskmisest karmimad, loodame lisaks Ameerikanurga ühendamisele riigi ja valla teedega järgmise aasta lõpuks välja arendada ka kogu pargisisese teedevõrgustiku. Teedevõrgu olemasolu võimaldab meil koheselt peale ehitusprojektide kooskõlastamist klientide ja Rae vallaga alustada äripargi hoonestamisega.”

Selle aasta novembris sõlmisid AS Süda Maja, Rae vallavalitsus ja Maanteeamet kolmepoolse koostöölepingu, mille kohaselt ehitatakse mahasõidud Tallinn-Tartu maanteelt ja Tallinna ringteelt ning rajatakse Ameerikanurga ühendamiseks Jüri asulaga Tallinn-Tartu maantee alla tunnel ning liiklusvoo kasvades kahetasandiline liiklussõlm.

„Koostöö Rae vallavalitsusega on sujunud operatiivselt – oleme ühiselt välja töötanud projekti, mis likvideerib juba eos pargist tuleva suurema liiklusvooga kaasnevad kitsaskohad ja rahuldab ka kohalike elanike ning pargi kasutajate huve,“ rääkis Veiko Murruste. “Alustatuga loodame anda oma panuse Rae valla ja Jüri aleviku teedevõrgustikuga kaasnevate probleemkohtade lahendamisele.“

Ameerikanurga ümbrusesse moodustub lähitulevikus terviklik teedevõrgustik, mis tagab kõigile lähedal olevate trassidega kiire ja turvalise ühenduse. Ameerikanurga on suurima potentsiaaliga majanduspiirkond vallas, mis toob lähiaastatel juurde 3000 uut töökohta.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077