Autor: Väinu Rozental • 3. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspedeerija: jalad on maas

Ettevõtlussektori kogukasumi nii suur tõus üllatab, kommenteeris ekspedeerimis- ja laoteenust pakkuva OÜ Kaubaekspress tegevdirektor Tiit Jõevee täna hommikul avaldatud statistikaameti andmeid.

Statistikaameti andmeil ületas ettevõtlussektori kogukasum (9,7 miljardit krooni) tänavu kolmandas kvartalis enam kui kahekordselt eelmise aasta kolmandas kvartalis teenitud kasumit ning oli kolmandiku võrra suurem tänavuse aasta teise kvartali kasumist. Kogukasumi kasvu mõjutas kõige rohkem veonduse ja laonduse tegevusala ja selle tegevusala kasumikasvule aitas enim kaasa veondust abistavad tegevusalad nagu näiteks sadamate töö, laadungikäitlus ja vedude korraldamine, edastas statistikaamet.

„Praeguse olukorra kohta võib öelda, et jalad on meil maas,“ iseloomustas Jõevee. „Meie tulemus kolmandas kvartalis on kindlasti parem kui mullu samal ajal. Kui mullu olime kahjumis, siis tänavu teenime ka kasumit, samuti on käive kasvanud. Näeme, et kindlasti on kasv olnud laonduses. Eelmisel aastal mingil perioodil olid laod ikka kohe päris tühjad. Tänavu on ladude täituvus olnud kindlasti parem.“

Veidi kõhklevas toonis rääkis Jõevee lähitulevikust ehk mis saab pärast euro tulekut. „Kuna toiduainete vedude osatähtsus on meil väike ja jaanuar-veebruar on läbi aastate olnud vaiksemad kuud, siis nüüd, pärast euro tulekut võib karta, et läheb veel vaiksemaks,“ lausus Jõevee. „Tõsi, ega seda keegi ei oska prognoosida ka, üks räägib üht ja teine teist juttu.“

Kaubaekspress on Eesti üks vanemaid ekspediitorfirmasid, tegevust alustati 1993. aastal. Ettevõtte kasutuses on praegu ligi 40 autot, mis osutavad Eesti-sisest transporditeenust.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077