Väinu Rozental • 3 detsember 2010

Ekspedeerija: jalad on maas

Ettevõtlussektori kogukasumi nii suur tõus üllatab, kommenteeris ekspedeerimis- ja laoteenust pakkuva OÜ Kaubaekspress tegevdirektor Tiit Jõevee täna hommikul avaldatud statistikaameti andmeid.

Statistikaameti andmeil ületas ettevõtlussektori kogukasum (9,7 miljardit krooni) tänavu kolmandas kvartalis enam kui kahekordselt eelmise aasta kolmandas kvartalis teenitud kasumit ning oli kolmandiku võrra suurem tänavuse aasta teise kvartali kasumist. Kogukasumi kasvu mõjutas kõige rohkem veonduse ja laonduse tegevusala ja selle tegevusala kasumikasvule aitas enim kaasa veondust abistavad tegevusalad nagu näiteks sadamate töö, laadungikäitlus ja vedude korraldamine, edastas statistikaamet.

„Praeguse olukorra kohta võib öelda, et jalad on meil maas,“ iseloomustas Jõevee. „Meie tulemus kolmandas kvartalis on kindlasti parem kui mullu samal ajal. Kui mullu olime kahjumis, siis tänavu teenime ka kasumit, samuti on käive kasvanud. Näeme, et kindlasti on kasv olnud laonduses. Eelmisel aastal mingil perioodil olid laod ikka kohe päris tühjad. Tänavu on ladude täituvus olnud kindlasti parem.“

Veidi kõhklevas toonis rääkis Jõevee lähitulevikust ehk mis saab pärast euro tulekut. „Kuna toiduainete vedude osatähtsus on meil väike ja jaanuar-veebruar on läbi aastate olnud vaiksemad kuud, siis nüüd, pärast euro tulekut võib karta, et läheb veel vaiksemaks,“ lausus Jõevee. „Tõsi, ega seda keegi ei oska prognoosida ka, üks räägib üht ja teine teist juttu.“

Kaubaekspress on Eesti üks vanemaid ekspediitorfirmasid, tegevust alustati 1993. aastal. Ettevõtte kasutuses on praegu ligi 40 autot, mis osutavad Eesti-sisest transporditeenust.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150