Autor: Jaana Pikalev • 24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Small Planet Airlines laieneb Suurbritannia tšarterlennuturule

Baltikumi juhtiv tšarterlennufirma Small Planet Airlines laiendab oma tegevust Lääne-Euroopas, alustades 2010/2011 talvehooajal regulaarsete tšarterlendudega Suurbritannias ja Iirimaal. Detsembris hakkab lennufirma korraldama lende Boeing 737-300 pardal Bristoli lennujaamast Kanaari saartele ning Euroopa suusakuurortidesse.

Small Planet Airlines juhatuse esimees Vytautas Kaikaris kinnitab, et lennufirmal on Suurbritannia ja Iirimaa turul pikaajalised plaanid: „Oleme kiirelt kasvav sõltumatu lennufirma esindustega Eestis, Leedus, Poolas ja Itaalias, detsembrist alustame tööd ka Suurbritannia ja Iirimaa turul, kus meil on sõlmitud kolm lepingut talvehooajaks ja üks leping tulevaks suvehooajaks. Kavatseme  anda endast parima, et võita reisikorraldajate ja nende klientide usaldust.  Klienditeenindus on meie jaoks ülioluline ning töötame selle nimel, et reisijate jaoks algaks puhkus juba pardale astumise hetkel,“ rääkis Kaikaris.

Selle talvehooaja jooksul teenindab Small Planet Airlines iganädalasi lende liinil Bristol-Chambery reisikorraldaja Esprit jaoks; Cork-Fuerteventura liinil reisikorraldaja Sunway jaoks ning Dublin-Genf liinil reisikorraldaja Topflight jaoks.

Small Planet Airlines on osa Leedu lennundusärigrupist Avia Solution Group. Lennufirma pakub täistšarter-,lennuki rendi- ja eriotstarbelisi lahendusi reisikorraldajatele ja teistele lennufirmadele. Sel suvel opereeris Small Planet Airlines kokku seitsme Boeing tüüpi lennukiga lendudel Leedus, Eestis, Poolas ja Itaalias. Lennufirmal on AOC-sertifikaadid kolmes riigis – Leedus, Eestis ja Poolas, ning on alustanud sertifikaadi taotlusprotsessi ka Itaalias. Small Planet Airlines teenindab tšarterlende nii Euroopa Liidu siseselt kui ka kolmandates riikides.

2009. aastal sai Small Planet Airlines’ist Balti tšarterturu liider, teenindades üle poole miljoni reisija ning saavutades 46 miljoni euro suuruse käibe. 2012. aastaks plaanib Small Planet Airlines teenindada 2 miljonit reisijat, jõudmaks sellega Euroopa kümne suurima tšarterlennufirma hulka.

Eestis lennutas Small Planet Airlines AS (FlyLAL Charter Eesti) mullu 85 500 reisijat, firma turuosaks oli 50%. Ettevõte teenindab praegu selliste juhtivate reisikorraldajate lende nagu Novatours ja Horizon Travel. Small Planet Airlines AS-i käive oli mullu 146 miljonit krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077