Autor: Rivo Sarapik • 2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vedaja optimism võrreldav buumiajaga

Värske Konjunktuuriinstituudi Transpordibaromeetri tarvis veofirmadelt saadud hinnangud ja ootused nõudlusele ja teenuste müügile on võrreldavad aastail 2006-2007 antule.

Turuolukord muutus veonduses oktoobris soodsamaks - kindlustunde indikaator oktoobris paranes ja enam kui kolmandikul ettevõtjaist paranes viimasel kolmel kuul teenuste müük.

Pooled vedajaist ootavad järgmisel kolmel kuul nõudluse kasvamist, samuti plaanivad pooled hindu tõsta. 40% ettevõtjaist usub, et äriolukord püsib poole aasta pärast soodne.

Iga viies vedaja plaanib järgmise kvartali jooksul töötajaid juurde võtta. Kui kvartal tagasi koostatud baromeetris olid äri takistavateks teguriteks töötajate ja finantside puudus, siis need pidurid on mõnevõrra kahanenud. Iga seitsmenda vedaja äri ei takista hetkel midagi, iga kolmas kurdab vähese nõudluse üle.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077