Autor: Fredy-Edwin Esse • 22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toyota kutsub tagasi 1,53 miljonit autot

Maailma suurimat automüüjat tabas uus pauk, sest üle maailma kutsutakse tagasi tehnilisse kontrolli 1,53 miljonit autot, peamiselt USA-s ja Jaapanis.

Seekord kutsutakse autod  tagasi kütusepumba ning piduriprobleemide tõttu, vahendab AP. Tagasi kontrolli oodatakse umbes 740 000 sõiduautot USAs ning 600 000 autot Jaapanis. Ülejäänud tagasi kutsutavad autod on Euroopas ja mujal maailmas.

Viimase aasta jooksul on Toyota tagasi kontrolli kutsunud juba üle 10 miljoni auto üle maailma ja seda väga erinevatel põhjustel - gaasipedaali probleemid, libisevad põrandamatid, piduriprobleemid jne. Alles augustis kutsus Toyota USAs ja Kanadas tagasi 1,33 miljonit Corollat ning Matrixit, sest nende autode mootor võib ootamatult seiskuda.

Mizuho Investors Securities autoanalüütik Ryuichi Saito sõnul on firma õppinud eelnevatest vigadest ning nüüd üritatakse määritud mainet parandada. "Toyota maine kannatas seetõttu, et nad reageerisid väga aeglaselt, mistõttu nüüd üritatakse operatiivselt tegutseda," lisas Saito.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077