Autor: Jaana Pikalev • 15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanags Urvale: tule, ma koolitan Sind, kuidas edukas lennufirma toimib

Eile avaldas endine Estonian Airi president Erki Urva, et peab airBalticu finantsseisu kriitiliseks, täna ütles selle peale airBalticu asepresident Janis Vanags, et tahab talle tutvustada, kui edukas on Läti Lennufirma.

Vanags ütles, et peab Urvat libaeksperdiks, kellel pole alust airBalticu kohta sääraseid halvustavaid seisukohti avaldada. „ Ma tahan öelda härra Urvale, et ma annan talle tasuta lennupileti Tallinnast Riiga lendamiseks, et ta tuleks ja sõidaks meile külla ja ma tutvustan talle, mismoodi üks edukas lennufirma toimib,“ ütles Vanags. Ta lisas, et loodab, et Urva ühel päeval ja üsna varsti kasutaks pakutud võimalust, et ta saaks aru, mismoodi lennuäri toimub.

„Mulle tundub, et härra Urva ei ole lugenud hiljutisi välisuudiseid, ta pole vist tähelepannud airBalticu edulugu, me kuulume Euroopa nelja suurema lennufirma hulka, kes üldse 2009. aastal teenis kasumit,“ jätkas Vanags. Mehe sõnul teenis lennufirma tõepoolest kasumit ja mitte ainult, see kasum olevat lausa rekordiline olnud.

„Palun edastage minu teade temale, sest mul on tõsi taga, kui tema selliseid seisukohti meediasse avaldab, siis võivad inimesed jääda väga valede arusaamadele lennundusest,“ rääkis asepresident avatult.

„Ma kahtlustan, et härra Urval on probleeme välisuudistest arusaamisega, aga me aitame nii palju kui saame. Me oleme äsja palganud Eestis 100 väga kõrgelt koolitatud töötajat, kui Urva ei saa inglise keelsetest uudistest aru, siis mõned meie inimesed aitavad talle seda eesti keeles selgeks teha,“ ütles Vanags, kes oli ärritunud, et Aktuaalne kaamera vahendas eile uudist, mille sõnumiks oli asjaolu, et airBaltic on pankrotiäärel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077