28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikaärimeeste uues huviorbiidis on Vietnam

Eesti Logistikaklastri delegatsioon läheb oktoobris visiidile Vietnami ja Hiinasse. Visiit toimub 8.-19 oktoobrini.

Eesti Logistikaklastri juht Urmas Kõiv põhjendas, et Vietnami vastu on ärimeeste huvi kasvanud seetõttu, et Eesti asub Vietnami ja Venemaa vahelises kaubakoridoris. "Vietnami ja Venemaa vahelised suhted arenevad väga jõuliselt. Peame täpsemalt aru saama Vietnami turu võimalustest Vietnami ja Venemaa vahelises kaubavahetuses ning peame ennast vietnamlastele teadvustama atraktiivse logistilise asukohana ning usaldusväärsete partneritena," rääkis Kõiv.

Otsitakse partnereid

Tema sõnul on visiidi eesmärk tutvuda Vietnami turu võimalustega. Samuti tahetakse luua suhteid Vietnami klientide ja arvamusliidritega. Hiinas külastatakse Shenzheni logistika- ja transpordimessi, et seal uusi kliendisuhteid arendada. "Lisaks kutsume ka meie Hiina kliendid Eesti rahvuspäeva üritustele Shenzheni, kus soovime neile tutvustada ka Eesti kultuuri ja inimesi," mainis Kõiv.

Eestit tutvustav konverentsMuu hulgas on plaanis ka alla kirjutada koostöömemorandumid Vietnami Freight Forwarders Associationi ja Eesti Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni vahel. Samuti Eesti Sadamate Liidu ja Ho Chi Minh City sadama ettevõtete liidu vahel. Lisaks korraldab klaster Ho Chi Minhis Vietnami klientidele Eestit logistilist asukohta ja võimalusi tutvustava konverentsi.

Visiidile sõidavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist Eero Pärgmäe, Tallinna Sadamast Ain Kaljurand, Allan Kiil ja Erik Ringmaa, Eesti Raudteest Kaido Simmermann, Janek Ojamäe ja Jaanus Paas, Tallinna Lennujaamast Erik Sakkov, Estevest Üllar Raad, Tõnis Pohla ja Tarmo Nurmetalo, Smartenist Mait Miller, RRKst Tiit Karu ja Teet Saarepera, LTAst Andrus Kuusmann ja klastrijuht Urmas Kõiv.

tasub teada

Klastri peamine eesmärk 2010. aastal on tõsta märgatavalt logistikaklastri ettevõtete ja ettevõtjate teadmist ärivõimaluste kohta sihtturgudel ning teadvustada potentsiaalsetele äripartneritele sihtturgudel Eesti logistikasektori konkurentsieelised ja arendada ärikontakte.Eesmärkide saavutamiseks toimuvad õppereisid, luuakse kontakte messidel ja konverentsidel ning viiakse läbi ühiseid turundusüritusi sihtturgudel ning luuakse kliendihaldussüsteem.Klastri eesmärgid 2012. aasta lõpuks:-on loodud 25 uut innovaatilist, kõrge ekspordipotentsiaaliga toodet ja teenust-saavutatud on sektorisisene ühtne arusaam ja kokkulepe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077