Autor: Rivo Sarapik • 11. august 2010

Kullerteenuste turg tõmbub endiselt koomale

Kullerpostiteenuste turg jätkas eelmisel aastal kahanemist - teenusepakkujad edastasid 2,9 mln saadetist, mida on kümnendiku võrra vähem kui aasta varem. Viie aastaga vähenes saadetiste arv kolmandiku võrra.

Suurimad teenuseosutajad olid sektoris Konkurentsiameti postside aasta-aruande kohaselt Eesti Post (EP) ja DPD, kes omasid kahe peale 68% turust ning kaotasid mõlemad aastaga mõne protsendipunkti võrra turgu. Teiste - DHL, G4S, EKLT (UPSi esindaja), TNT, Itella, Bring Expressi - turuosad jäid alla 10%.

Siseriiklike teenuste turu jagasid omavahel Eesti Post, DPD ja G4S, neile kuulus 92,6% turust. Turuliidrid siin aastaga ei muutunud, küll kaotas enim turgu EP, mis eelmisel aastal kontrollis enam kui poolt, tänavu 36,9% turust. DPD säilitas oma 31,3% turuosa ning G4S kaotas samuti turgu, enam kui kolme protsendipunkti võrra.

Mahtudelt kahanesid nii siseriiklikud kui import-eksportsaadetiste hulk. Mahud mullu vastavalt 1,9 mln, 736 000 ja 238 000. Siseriiklike saadetiste hulk kahanes 11,5, rahvusvaheliste oma 8% võrra.

Mahtudest kiiremini langes kullerite käive, 372 mln kroonini ulatunud müügitulu kahanes aastaga ligi 15% võrra.

Kullerpostiteenuseid pakkus Eestis mullu 21 ettevõtet.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077