Autor: Rivo Sarapik • 11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kullerteenuste turg tõmbub endiselt koomale

Kullerpostiteenuste turg jätkas eelmisel aastal kahanemist - teenusepakkujad edastasid 2,9 mln saadetist, mida on kümnendiku võrra vähem kui aasta varem. Viie aastaga vähenes saadetiste arv kolmandiku võrra.

Suurimad teenuseosutajad olid sektoris Konkurentsiameti postside aasta-aruande kohaselt Eesti Post (EP) ja DPD, kes omasid kahe peale 68% turust ning kaotasid mõlemad aastaga mõne protsendipunkti võrra turgu. Teiste - DHL, G4S, EKLT (UPSi esindaja), TNT, Itella, Bring Expressi - turuosad jäid alla 10%.

Siseriiklike teenuste turu jagasid omavahel Eesti Post, DPD ja G4S, neile kuulus 92,6% turust. Turuliidrid siin aastaga ei muutunud, küll kaotas enim turgu EP, mis eelmisel aastal kontrollis enam kui poolt, tänavu 36,9% turust. DPD säilitas oma 31,3% turuosa ning G4S kaotas samuti turgu, enam kui kolme protsendipunkti võrra.

Mahtudelt kahanesid nii siseriiklikud kui import-eksportsaadetiste hulk. Mahud mullu vastavalt 1,9 mln, 736 000 ja 238 000. Siseriiklike saadetiste hulk kahanes 11,5, rahvusvaheliste oma 8% võrra.

Mahtudest kiiremini langes kullerite käive, 372 mln kroonini ulatunud müügitulu kahanes aastaga ligi 15% võrra.

Kullerpostiteenuseid pakkus Eestis mullu 21 ettevõtet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077