Autor: Siim Sultson • 30. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnair laiendab lennukiparki

Finnair otsustas liisida Aasia suuna lendudeks kaks Airbus 340 lennukit, teatab lennufirma.

Finnair hangib kaks 270 istekohaga Airbus 340 tüüpi lennukit, et toetada kasvu Aasia suunal. Mõlemad lennukid liisitakse ILFC liisingufirmalt neljaks aastaks. Lennukid saabuvad 2010. aasta lõpus ja 2011. aasta alguses.

 „Hiljuti teatasime Eesti meedias, et alustame  otselendudega läbi Helsingi Singapuri ning tihendame lennugraafikut Hongkongi 7 korralt 12 korrale nädalas. Samuti plaanime  lisasagedusi ka teistesse olemasolevatesse Aasia sihtkohtadesse ning selleks, et laieneda, vajamegi lisalennukeid," selgitas Finnairi Baltimaade müügidirektor Jan-Michael Nigmann. "Samuti hakatakse uute lennukitega tegema  tellimuslende puhkuse sihtkohtadesse Aasias ja Lõuna-Ameerikas." Finnair lendab täna 12 Airbusi 330 ja 340 tüüpi lennukiga 9 Aasia sihtkohta ja New Yorki Põhja-Ameerikas. Selle aasta lõpus lisandub veel üks Airbus 330 tüüpi lennuk ning järgmise aasta alguseks, kasvab kauglendude lennukipark 15 lennukini. Finnairi omab 61 lennukist 34 ning 27 on liisitud, 10 neist ILFSst. Finnair on lisaks tellinud 11 järgmise generatsiooni lennukit Airbus 350, mis hetkel on veel tootmises.  

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077