Autor: Siim Sultson • 16. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Klaipeda sõidab Tallinnale peale

Klaipeda Sadama kaubamahud hingavad Tallinna Sadamale kuklasse: võrreldes aastatagusega kasvasid Klaipedas aasta esimese viie kuu ja mai mahud Tallinnaga pea samale tasemele, ilmneb sadamate andmetest.

Taastuv majandus lisab auru ja varjusurmas siseveo taustal teeb sadamate pärusmaa välisvedu ikka suuremaid samme ning seda tihti võidu. Viimastel kuudel armastatakse võrrelda Tallinna ja Klaipeda sadamaid - kes keda. Muid Baltikumi suursadamaid ei peeta märkimisväärseiks.

Võrreldes eelmise aasta viie esimese kuuga kasvatas Klaipeda Sadam oma veomahte 15,8% ehk tasemelt 10,82 miljonit tonni tasemele 12,53 miljonit tonni. Vastavate aastate maikuude võrdluses toimus kasv 11,5% ehk tasemelt 2,32 miljonit tonni tasemele 2,58 miljonit tonni.

Tallinna Sadama veomahud kasvasid kahe aasta viiekuuliste perioodide võrdluses 15,7% ehk tasemelt 12,88 miljonit tonni tasemele 14,90 miljonit tonni. Kahe aasta maikuude võrdluses leidis Tallinna Sadamas aset kasv 31% ehk tasemelt 2,44 miljonit tonni tasemele 3,20 miljonit tonni.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077