Autor: Siim Sultson • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti e-arvete esimene aasta edukas

Ligi 500-le avaliku sektori asutusele e-arveid saatev eArvekeskus on end aastaga õigustanud, teatab Eesti Post.

Eesti Posti eArvekeskus on esimese tegevusaasta jooksul pakkunud e-arvetega seotud teenuseid sadadele ettevõtetele, liitunud organisatsioonide arv on järjepidevalt kasvanud. 

„E-arveldusele üleminek on ettevõtetele ja asutustele juba tänasel hetkel hästi lihtne ja kiire,” ütles Eesti Posti infologistikadivisjoni juht Toomas Türk. „Kuid see on kõik alles algus ning on heameel tõdeda, et posti valdkonnaga seotud e-teenuste areng saab lähiaastatel olema kindlasti veel huvitavam ja uued võimalused aitavad meie klientidel keskenduda aina rohkem ja rohkem oma põhitegevusele.”

 eArvekeskusega liitujate hulgas on mitmeid kohalikke omavalitsusi nagu Kuressaare ja Saue linnad, kus peamist efekti saadakse saabuvate arvete paberivabast kinnitusringist ning arvete jõudmisest majandustarkvarasse ilma käsitööd tegemata. eArvekeskuse elektroonilise ostuarvete menetluslahenduse kasutuselevõtt ning e-arvete vastuvõtmise alustamist on alustamas mitmed suured avaliku sektori ning erasektori asutused.

 „E-arvete rakendamisel Eesti organisatsioonide vahel on veel kõvasti arenguruumi. Enamus ettevõtteid on alles avastamas e-arve kasutamise eeliseid – käsitöö vähenemine, andmekvaliteedi paranemine, paberivaba kinnitusring ja elektrooniline arhiiv,“ rääkis eArvekeskuse valdkonnajuht Margus Tammeraja. „Toimumas on sama, mis üleminekuga internetipanga kasutamisele – esimestel aastatel liitusid üksikud eesrindlikumad, kuid täna on internetipanga kasutamine igas ettevõttes standardiks.“

 E-arvetele massilise ülemineku tagavad operaatorteenuse pakkujad, kus oluline osa on lisateenustel – elektrooniline ostuarvete kinnitamise lahendus eKinnitusring, eArhiiv ning kohustuslike andmeväljade kontroll, mis automatiseerib arvete vastuvõtmisprotsesse nii keskmistes kui ka suuremates organisatsioonides. eArvekeskuse internetipõhisus ja seotus enamkasutatavate majandustarkvara programmidega teevad lahenduse kiirelt rakendatavaks ja tagavad kasutajamugavuse.

 eArvekeskus on esimene e-arvete operaator, mis võimaldab Eesti e-arve standardile vastavaid e-arveid saata ligi 500 avaliku sektori asutusele. 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077