Autor: Siim Sultson • 3. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink kogus kaalu

Võrreldes eelmise aasta maiga, kasvatas Tallink Grupp reisijate arvu selle aasta mais ligi kümnendiku, autode vedu üle kümnendiku, teatas firma.

AS Tallink Grupp vedas 2010. aasta mais 694 673 reisijat, mis on ligikaudu 6%  rohkem, võrreldes eelmise aasta maiga.

Veetud sõiduautode maht kasvas üle 12% ehk  80 078 sõidukini ning kaubaautode maht kasvas 12% võrra 22 677 ühikuni.        

Veomahtude arengutele 2010. a. mais avaldasid mõju järgmised asjaolud.         

LÄTI-ROOTSI                                                                    

Kruiisilaev Romantika on vahetanud välja liinil varem opereerinud väiksema     Regina Baltica.                                                                

EESTI-SOOME                                                               

Reisilaev Superstar oli mai kuu viimasel nädalal korralises hoolduses, seda    asendas Superfast VIII.                                                        

SOOME-SAKSAMAA                                                                 

26. ja 30. aprillil naasid reisilaevad Superfast VII ja Superfast VIII tagasi  Helsingi-Rostock liinile.                                                      Superfast VIII asendas reisilaeva Superstar, see tõttu opereeris mai kuu       viimasel nädalal Helsingi-Rostocki liinil üks alus.      

Kolmandas kvartalis (märts-mai) aga teenindas Tallink kõikidel liinidel kokku 2 156 448 reisijat, mida on 18 protsenti enam kui mullu samal ajal. Eelviimases kvartalis kasvas 14 protsenti ka nii veetud kaubaühikute kui sõiduautode arv. 

Reisijate arv kasvas kolmandas kvartalis kõikidel ettevõtte poolt opereeritavatel põhiliinidel. Läti-Rootsi liinil teenindas Tallink 158 632 (+37%) reisijat, Eesti-Rootsi liinil 240 743 (+23%) reisijat, Eesti-Soome vahelisel liinil 981 960 (+19%) reisijat ja Rootsi-Soome liinidel 772 333 (+15%) reisijat. Soome-Saksamaa liinil teenindasid aprilli lõpus remondist naasnud laevad 2 780 reisijat, seejuures asendas üks laevadest ajutiselt märtsis ja mais dokis käinud kiirlaevu Star ja Superstar Tallinn-Helsingi liinil. 

Kolmandas kvartalis vedas ettevõte kõikidel liinidel kokku 217 673 (+14%) sõiduautot, veetud kaubaveoühikute arv kasvas 68 991-ni (+14%). Veetud kaubaühikute arv kasvas kvartali lõikes kõikidel põhiliinidel. 

Mais reisijate osas näitas suurimat kasvu Eesti-Soome liin (+12,5%), sõiduautode osas Eesti-Rootsi liin (+31%) ja kaubaveoühikute osas samuti Eesti-Rootsi liin (+35%). 

AS Tallink Grupp on Läänemere juhtivaid laevanduskontserne, mis opereerib Tallinki ja Silja Line kaubamärkide all seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttele kuulub kokku 19 laeva. AS Tallink Grupp annab tööd ligi 6700 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077