Autor: Siim Sultson • 24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti raudteevedu, nagu Eestiski, kängub

Selle aasta lõpuks näeb Läti Raudtee oma veomahtude kahanemist kümnendiku jagu, teatab Logistics Finalnd.

Nagu Eestiski, ootab riigile kuuluv lätlaste raudteefirma selleks aastaks kaubaveomahtude langust  10%, võrreldes 2009. aastaga. Läti Raudtee selle aasta esimeste kuudega kahanes 5%, võrreldes aastataguse sama ajaga.

Venemaa ja Valgevene vaheline konflikt naftaveo teemal on mõjutanud negatiivselt ka lätlaste raudteevedusid. Näiteks paljuski Valgevene kaubaveole orienteeritud Ventspilsi Sadam on Läti Raudtee üks olulisemaid tellijaid. Paralleelselt suunas Venemaa oma söeveod läbi Kaug-Ida. Seegi asjaolu mõjub negatiivselt.

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077