Autor: Siim Sultson • 26. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaeketid löövad jaotusveo hindu alla 

Peaaegu kõik suuremad jaeketid on viimase aasta jooksul suutnud vähempakkumiste abil jaotusvedude hinda madalamaks suruda.

Äripäeva infolehe Transport ja Logistika korraldatud küsitluses mainisid jaekettide (logistika)juhid soodsaima jaotusveo hinnana 7 kr/km.

Pärast seda, kui veofirma Est-Trans Kaubaveod kaotus ETK kontserni kaupluste jaotusvedude vähempakkumiskonkursil vallandas Logistikauudiste portaali foorumites arutelu, kas hinnaga 8 krooni/km on võimalik vedajal ise ellu jäädes vedusid korraldada, tegi infoleht Transport ja Logistika jaekettide hulgas küsitluse, kus palus selgitada, mille põhjal valitakse vedajaid ja kuidas määratakse veohinda.

Küsitlusele vastasid Rimi, Mecro, A-Selver, Rautakesko, Novalux, Ehitus Service ja Eesti Tarbijateühistu Keskühistu. Enamus vastanutest on viimase aasta jooksul suutnud veofirmaga kokuleppida varasemast soodsama hinna, paljud on selleks kasutanud vähempakkumiskonkursi. Avaldatud jaotusvedude kilomeeri hind kõikus 7 - 15 kroonini / kilomeeter.

Jaekettide jatusvedude küsitluse vastuseid võib lugeda Äripäeva infolehe Transport ja Logistika aprilli numbrist.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077