Autor: Siim Sultson • 16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naastrehve saab taas kaua kasutada 

Hoolimata äsjasest kasutamisaja piiramisest, lubab Maanteeamet seekord ilmaolude tõttu naastrehvidega sõita aprilli lõpuni.

Kuigi aasta algul kehtima hakanud seadusemuudatusega lühendati naastrehvide kasutamise aega, võib tänavusel kevadel seoses talveilmade jätkumisega naastrehve kasutada kuni aprilli lõpuni.

„Kuigi Päike käib juba kõrgelt ja kevadine pööripäev on ukse ees, pole arvestades tänavust tõelist talve talverehvide vahetamisega suverehvide vastu mõistlik kiirustada,“ ütle Maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti ning Maanteeameti ühist otsust kommenteerides. Tema sõnul võivad põhimaanteede teeolud päikeselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega. „Samuti võib jääkate kõrvalteedel ja -tänavatel püsida veel mõnda aega,“ märkis Vane.

Politsei- ja Piirivalveameti komissar Riho Tänak kinnitas, et politsei ei hakka mingil juhul naastrehvide eest karistusi määrama enne maikuud, kui teeolud on muutunud ööpäevaringselt suvisteks.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele „Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded“ võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077