Autor: Siim Sultson • 15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistika Pluss tahab hiinlastelt panditasu

Veo- ja laoteenuse osutaja Logistika Pluss ei ole nõus andma Hiina firmale kaupa ilma panditasu maksmata kätte.

Kohtuteadete avalikust registrist ilmneb, et Hiina päritolu vannitoa- ja sanitaarntehnika tarnija Ningbo Ningshing International Inc esitas vastavalt tsiviilasjale 2-09-4066 apellatsiooni Harju Maakohtu 28. augusti 2009 otsusele pankrotimenetluse nõude, selle rahuldamisjärgu ja pandiõiguse tunnustamise nõudes Logistika Pluss OÜ vastu. Lahend vaidlusaluse teema kohta tehakse avalikult teatavaks kohtunik Ande Tänava juhtimisel Tallinna Ringkonnakohtus 26. märtsil kell 14:00.

"See on seotud pankrotis Rosenthal Vannitoad Eesti OÜ-ga, kelle kaup seisab meie laos, kuid ise jäädi kauba tarnijale Ningbo Ningshingile võlgu," selgitas Logistika Plussi juhatuse liige Toomas Orutar. Nüüd tahavad hiinlased saada kaupa võlgnevuse katteks endale tagasi, kuid Loigistika Pluss tahab selle eest panditasu.

Eelmise aasta maist kerinud vaidlus hiinalstega venib. "Olen 100% kindel, et saame selle eest panditasu. Meid pani imestama miks Ningbo Ningshing üldse kohtusse pöördus," nentis Orutar, kelle meelest on panditasu maksmise kohustus antud juhul päevselge.

Samas, viivu hiljem, lisas Orutar, et ilmselt on vastase poolelt tegemist venitamistaktikaga.

 

 

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077