Autor: Siim Sultson • 15. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam kaotas veidi reisijaid, kruiis paisus topelt

Eelmise aasta jaanuariga kõrvutatuna jäi Tallinna Sadam 6% reisijatest ilma, kuid kruiis muutus kahekordseks, ilmneb sadama reisijatevoogudest.

Kui 2009. aasta jaanuaris käis läbi Tallinna Sadama 441,4 tuhat reisijat, siis sellel aastal 6,2% vähem ehk 414,1 tuhat reisijat.

Kruiisireisijate poolelt võideti jaanuaride võrdluses kõige enam: 100,4%. Kui 2009. aastal oli neid 3,0 tuhat ja nüüd juba 6,1 tuhat.

Ülejäänud reisijate vood kahanesid. Enim kuivas voog kokku Tallinn-Stockholmi liin (-37,2%) ehk tasemelt 73,7 tuhat inimest tasemele 46,3 tuhat reisijat. Järgmisena kahanes Paldiski-Kapellskäri liin (-33,5%) ehk tasemelt 1,4 tuhat inimest tasemele 0,9 tuhat tonni. Tallinn-Helsingi liin jäi üsna samaks, taandudes vaevalt 0,7% ehk tasemelt 362,7 tuhat reisijat tasemele 360,3 tuhat reisijat.

Eraldi kahanes ka kaubalaevareisijate arv (-19,7%): kui 2009. aastal oli neid 0,5 tuhat, siis nüüd 0,4 tuhat.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077