Autor: Siim Sultson • 12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poola naftatöötleja eitab kõnelusi venelastega

Poola naftatöötleja PKP Orlen eitab kõnelusi venelastega Mažeikai müügi asjus, edastab Baltic Course.

Poolakate kütusetöötleja ähvardas mõne nädala eest, kui ei saanud Klaipeda sadama naftamüügi terminali Klaipedos nafta Leedu riigilt osta, müüa oma kohalik tütarfirma Orlen Lietuva vene kütusehiidudele Lukoil ja TNK-BP.

Üle poole Mažeikai naftatöötlemistehast läbi tütre haldava PKP Orlen soovis saada Klaipeda sadama nafta terminali endale, et rajada tehase ja terminali vahele ligi 100 km pikkune naftajuhe. Nii saanuks senistest rongivedudest nafta odavamalt eksporti saata.

Paraku Leedu riik ei olnud nõus terminali müüma, pidades seda riigile strateegiliselt oluliseks. Seepeale ähvardasidki poolakad oma Mažeikai enamusosaluse vene firmadele, kes juba 2006. aastast piidlevad tehast, maha müüa.

"See on fakt, et me ei pea Venemaaga mingeid kõnelusi, teatas, PKP Orleni pressiesindaja Dawid Piekarz eile.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077