Autor: Siim Sultson • 1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

60-aastane bussilegend tuli Eestisse

Alates 1950. aastast maaima bussiehitust suunanud Setra on reedest Eestis, teatab margi esindaja Karla Auto O.K.

Üks maailma juhtivamaid bussivalmistajaid, Daimler Gruppi kuuluv, Setra avas reedel Eestis ametliku esinduse. Koostööpartneriks ja ametlikuks maaletoojaks saab Eestis olema Karla Auto O.K., kes on siiani rohkem tuntud kui juhtivaid diiselmootorite remondifirmasid.

Reedel võõrustas Karla Auto esindus ligi sadat Eesti bussiettevõtjat, et nendele tutvustada uusi Setra busside mudeleid ning arutleda bussinduse tuleviku üle Eestis.

Saksamaal Neu-Ulmis baseeruv Setra alustas busside tootmiset aastal 1950. Kuni Daimler Grupiga ühinemiseni aastal 1995 kandis firma Kässbohrer-Setra nime. Setra on bussinduses tuntud, kui innovaator ja teenäitaja. Nii oli Setra esimene, kes asetas mootori bussi tagaossa, et parandada sõiduomadusi ning suurendada reisijate mugavusi ja pagasiveo ruumikust. See lahendus kogus kiiresti kuulsust ülemaailmselt ja on kasutusel tänaseni.

Setra busside tootmisel kasutatakse tänapäeval peamiselt Daimler Grupi teise bussitootja Mercedes-Benz tehnikat ning mõlemad bussitootjad kuuluvad Daimleri allüksusse EvoBus GmbH.

Setra bussid on läbi ajaloo tuntud oma kõrge kvaliteedi ja vastupidavuse poolest, mida tõestavad ka mitmed rahvusvahelised auhinnad. Viimati valiti Setra S 415 NF madalapõhjaline buss Aasta Bussiks 2009 ("Bus of the Year 2009").

Karla Auto O.K alustas oma tegevust 1991 aastal ja põhineb 100% Eesti kapitalil. Tänaseks päevaks on Karla Auto O.K. -st saanud autoriteetne autoteeninduskeskus Eestis ja ka kogu Baltikumis. Sellele annab kinnitust see, et ettevõte on Bosch ja Baltimaades ainsana Denso ja Stanadyne volitatud diislihoolduskeskus, varuosade müüja ja garantiiteenindus. Lisaks erinevatele remonditöödele müüb Karla Auto ka kasutatud reisibusse.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077