Autor: Siim Sultson • 7. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automaat tulistab paki Soome

Alates eilsest lubab Smart POST pakiautomaatide abil lähetada saadetisi lisaks Eestile ka Soomesse, seisab firma pressiteates.

Pärast saadetise automaati sisestamist kulub Helsingis või selle lähiümbruses asuva adressaadini jõudmiseks 1-2 päeva. Teistesse sihtkohtadesse üle Soome jõuab pakk 2-4 päevaga.

„Käivitasime teenuse, kuna nõudlust jagus küllaga. Ametlikult elab Soomes üle 15 000 eestlase, millele lisanduvad tuhanded, kes seal tööl käivad. Samuti on inimesel hilisõhtuni avatud kaubanduskeskustes asuvaid pakiautomaate mugavam kasutada kui alternatiive,“ kommenteeris SmartPOSTi nõukogu liige Peep Kuld.

Soomes toimetab pakid kohale riiklik postiettevõte Itella ning saatjal on võimalik valida, kas pakk toimetatakse sihtkohta kulleriga või lähimasse postkontorisse. Paki saatmine maksab 199-319 krooni, sõltuvalt saadetise suurusest ja kohaletoimetamise viisist.

Plaanis on avada teenus ka vastupidisel suunal, mis võimaldab saata pakke Soomest Eestisse, SmartPOSTi pakiautomaatidesse.

 

Aasta Logistikategu 2009 auhinna vääriliseks hinnatud SmartPOSTi põhiliseks teenuseks on internetist või postimüügikataloogist tellitu mugava kättesaamise võimaldamine. Selleks on üle Eesti seatud kaubanduskeskustes tööle 36 pakiautomaati. Samuti on võimalik saata pakke ühest automaadist teise. Hiljuti seati pilootprojekti raames esimene automaat tööle ka Itaalias, Milanos.

 

Eesti on teine riik maailmas, kus toimib üleriigiline pakiautomaatide võrgustik ja esimene, kus on võimalik automaadi abil inimeselt inimesele paki saatmise teenus. SmartPOSTi omaga sarnane pakiautomaatide võrk toimib ka Saksamaal.

 

2006. aastal loodud SmartPOST on logistikaettevõte, mis on eesmärgiks seadnud muuta kaugmüügi ehk peamiselt interneti ja postimüügi teel ostetud kaupade kättesaamine võimalikult kiireks ja mugavaks. Samuti on eesmärk pakkuda parimat riigisisest postipakkide saatmise teenust.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077