Autor: Siim Sultson • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loide: salakup itta? Ei tea...

"Ma ei ole kuulnud ja ei usu ka, et keegi ütleks, et tule ja vea salakaupa...," teatas SCS Logistika tegevjuht Ivo Loide.

"Ma pole kunagi kuulnud, et keegi ütleks, et veab salakaupa," lisas ta.

Tema seletusel on asi idapiiril suhteliselt ühene - seal tolliga toimuv on ju seotud poliitiliste põhjustega.

"Ma ei usu, et lätlased oleksid maksnud Vene tollivõimudele mingit raha, see summa 6,6 miljonit krooni on suht-koht väike number. Tegemist on kuulujuttudega..," pidas Loide lätlaste idapiiril toimuvat liialduseks.

Kui leedulasi pitsitas Vene toll augustis, lätlasi detsembris, siis millal on eestlaste kord?

"Eestlaste kord oli paar aastat tagasi, siis kanti osad firmad musta nimekirja, eestlased aga muutsid firmade nimesid... Vene tolli selline käitumine pole sugugi esmakordne," kostis ta.

"Vene tolli käitumise taga pole majanduslikud, vaid ikka poliitilised põhjused. Balti riigid on Venemaale ju nii ebaolulised partnerid, et sealne toll teeb meiega mis tahab," võttis Loide olukorra kokku.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077