Autor: Rivo Sarapik • 1. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lugeja eelistus: pankrotid ja autod

Logistikauudised.ee lugejaile läksid 2009. aasta jooksul enim korda uudised, mis puudutasid kas autosid-veokeid või sektori ettevõtetega toimunut. Viimased olid tihti pankroti alatooniga.

TOP10 uudistest 2009. aastal.

Pealkirjal klikkimine viib artiklini. Arv kuupäeva järel näitab lugejate arvu.

Swedbank müüb oma "Balti laevastikku"  28.07. - 8422

- Probleemiderikas Balti turg on Swedbankist teinud autokaupleja, mis püüab lahti saada 2000 sõidukist, veoautodest ja elamispindadest. Pank loodab need maha müüa kahe aasta jooksul.

Kahekümneseks saanud Alu Veok pankrotis 28.08. - 6986

Pärnu Maakohus kuulutas välja 50 suurema veofirma sekka kuuluva Alu Veoki pankroti. Firma otsustasid likvideerida firma aktsionärid - firma tegevjuht Aivo Härmaste (73,20%) ja Arge Peever (19,14%).

Aastavanune logistikafirma teenis kasumi  14.07. - 6836

Eelmisel suvel asutatud 4U Logistics OÜ jõudis esimese tegutsemisaastaga väikesesse kasumisse. Uudis tekitas diskussiooni eetilisuse üle.

Paul: Lõpu eel ei hoolita millestki 4.03. - 6799

Pankroti väljakuulutamisega venitavad ettevõtted jätavad kohustused täitmata, rääkis Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu juht Illimar Paul.

Laomaailm lõhki: lahkujad ja jääjad eriarvamusil  23.10. - 6730

Kärisenud laotehnika müügiga tegelev Konsensus-Laomaailm AS sai endale kõrvale teise sarnase firma, mis aga lubab endisele töökohale konkurentsi mitte pakkuda. Uue firma asutasid Laomaailmast väidetavalt palgakärpe peale lahkunud kuus tippjuhti.

Vedajatel ei ole midagi Eestisse tuua  24.03. - 6705

Impordi kahanedes ja ekspordi kasvades on veofirmadel järjest raskem Euroopast leida koormaid, mida Eestisse tuua. Uudis küll kevadest, aga see probleem kehtis terve aasta.

Võlgades Arco Trans vahetas omanikku ja kolis Harjumaalt 26.08 - 6640

Riigile üle kahe miljoni krooni maksuvõlga omav Arco Trans vahetas juulis omanikku. Firma senise, 1996. aastast saadik omaniku Peeter Kuusiku asemel on firma uus peremees metsavarumisega tegelev OÜ Anneteam, mille omanik Janek Veeber. Sügisel nõudis endine tütarfirma Arco Transport Arco Transi pankrotti, mis kuulutati välja 30. novembril.

Lajosele tahetakse pankrotti 12.11. - 6583

AS Koger & Partnerid esitasid pankrotiavalduse AS Lajos pankroti väljakuulutamiseks. Kohus menetlust ei algatanud, toimunud on eelistung. Järgmise istungi aeg on veel lahtine.

Pärnpuu: ei taastu see automüük niipea 12.10. - 6532

"Ladu on tühi ja müük on katkenud ning jääb katkenuks niikaua, kuni pangad ei anna laenu," naeris Saksa-Auto juhatuse esimees Jussi Pärnpuu välja lootused, et nüüd Eestis, nagu mujalgi hakkab automüük edenema. Sõnumid Soomest näiteks teatasid ladude tühjakssaamisest ning meeletute hinnalanguste lõppemisest.

Kasutatud autod nõutud 19.10. - 6439

"Viimase kahe kuuga on kasutatud sõidukite müük kasvanud nii sisemaale kui välismaale, ladu on tühi ning nõutakse enam, kui tuleb müüki," tõdes Balti Realiseerimiskeskus OÜ juhatuse liige Hallar Loogma.

Lugeja, milline oli sinu hinnangul 2009. aasta parim uudis? Jäta kommentaar.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077