Autor: Siim Sultson • 11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Lennujaam sai uue kuue

Aastal 1981 ehitatud Tartu Lennujaama reisiterminal paisutati 12,3 miljoni krooni eest 1650 m2 suuruseks, edastab Tallinna Lennujaama AS pressiteates.

Eile toimus AS-i Tallinna Lennujaam Tartu lennujaama reisiterminali  avamine, millega tähistatakse Tartu lennujaama ulatuslike rekonstrueerimistööde ühe vaheetapi lõppemist.

Algselt 1981. aastal avatud reisiterminal on tänaseks saanud nii uue välisilme kui ka renoveeritud ning laiendatud siseruumid. Rekonstrueerimistööde käigus suurendati terminali kasulikku pindala 1650 m2-ni, rajati saabuvate ja lahkuvate reisijate ootesaalid ning paigaldati uued pagasitöötlus- ja julgestussüsteemid. Lennujaamas saab lendudele registreerida iseteeninduskioski kaudu ning samuti on reisijatel võimalik kasutada tasuta Wifi teenuseid. Teisel korrusel asuvast reisijate ootesaalist avaneb vaade lennuväljale.  Lisaks hoone laiendamisele rajati terminali ette ka uus valgustatud 70-kohaline parkla ja parkimiskohad reisijaid teenindavatele takso- ning bussiettevõtetele.

Terminali ehitusmaksumuseks koos ajutise terminaliga kujunes 12,3 miljonit krooni, hoone projekteeriti Tartu Arhitektuuribüroo poolt ning ehitustöid teostas AS Facio.

Lisaks ehitustöödele reisiterminalis pikendati möödunud aastal lennurada 1800 meetrini ning renoveeriti vana raja kate. Paigaldati uus kõrgintensiivne lennuraja valgustussüsteem koos PAPI tuledega. Muretseti kaasaegsed rajahooldusmasinad, päästeauto ja jäätõrjeauto,  lennujuhtimistorn sai juurde ühe korruse koos ringvaate ja kaasaegsete seadmetega. Käesoleva aasta novembris valmis ka Tartu lennujaama päästedepoo ja garaažikompleks maksumusega 5,8 miljonit krooni, mille töid teostas OÜ Astlanda. 

Tartu lennujaam avati regulaarliikluseks käesoleva aasta juulis. Täna teenindavad reisijaid Air Baltic Tartu-Riia suunal 10 lennuga nädalas ning Estonian Air Tartu-Stockholm liinil 4 lennuga nädalas.

Tartu lennujaama arengusse on investeeritud Euroopa Liidu fondide toel ligi 140 miljonit Eesti krooni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077