Autor: Siim Sultson • 2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktsiisitõus jätab "tangide" vahele

"Kindlasti avaldab see tõus mõju. Hinda tõsta? See oleneb jällegi turuvõimalustest, samas tuleb aeg-ajalt jälle hinna allasurujaid," oli Kopra Transport OÜ tegevjuht Taavi Välisson aktsiisitõusu pärast murelik.

Edaspidi otsustas Välisson mitte minna kaasa hinna allalööjatega. Eks need põhilised allalööjad ole ikka mujalt Baltikumist tulnud vedajad. Kohalikke dumpingutegijaid on ka, kuid neid ei soovinud ta nimetada.

Seega jääb aktsiisitõusu tingimustes üle tõsta veohindu. "Samuti tuleb nüüd olla efektiivsem, kuid sedagi ei saa ju teha lõpmatuseni - juhid on ka inimesed," selgitas Välisson.

Võimalike kokkuhoiu kohtadena nimetas ta esmajoones kontoripoolt, püsikulusid, samuti tulevad kõne alla remondi- ja hoolduskulud.

Rahalisi raskusi tekitavad ka veoteenuse eest võlgu jääjad. "Oleme üritanud pandiõiguse rakendamist vältida. On kliente, kes tegelikult on maksevõimelised, kuid nad lihtsalt venitavad," oli ta kuri. Selle vasturohuks on hoiatus nende nimi avalikult välja panna.

"Samas kütusefirmad tasude ootamisega ei venita, nad keeravad lihtsalt kraanid kinni, näiteks meie neile võlgu jääda ei saa," tõdes Välisson

Uuest aastast tõuseb kütuse aktsiis keskmiselt 6% võrra. Nii kerkiks koos käibemaksuga diiselkütuse liitrihind 43 senti ja bensiini liitrihind 46 senti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077