"Igas väiksemaski poekses on olemas digitermomeeter - saabuvale kaubale pannakse see peale ja kui temperatuur ei vasta nõuetele, saadetakse kaup tagasi,"välistas Tartu Toiduveod AS juht Madis Kers ebakvaliteetsed külmveod.
Tema seletusel on nii buumi ajal kui nüüd, kriisiajal külmvedude seis üsna sama. Eksida eriti pole võimalusi. "Kes see ikka julgeb riskida - sellist meest nüüd kriisi ajal enam naljalt ei leia," imestas ta.
Pealegi on külmvedudel nõuded ranged - külmfurgoonid käivad igal aastal tervisekaitses kontrollis. Seega hõredusest ja mustusest ei saa olla juttugi.
Artikkel jätkub pärast reklaami
"Meil küll on furgoonid korralikud," osutas ta oma autopargile, kus masinaid erinevas vanuses.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
"See on katastroof, millega liha viiakse poodi! Põrandad paistavd läbi, külmutust pole ollagi," hüüatas AS Eurowest turundusjuht Ardi Sillaorg.
Eesti ettevõtted kaotavad igal aastal tuhandeid eurosid lihtsalt seetõttu, et nende ladudes seisab tühja õhku. Samal ajal on tehnoloogia ja targad laolahendused jõudnud sinnamaani, et iga kuupmeetri saab päriselt teenima panna. Laomaailma tegevjuht Ruth Selirand ja tootemeeskonna juht Joel Joa ütlevad otse: nutikas ladu ei ole kulu, vaid kasumit kasvatav süsteem, kus tööjõudu kulub vähem, varud liiguvad kiiremini ja iga otsus põhineb andmetel, mitte kõhutundel.