Autor: Siim Sultson • 23. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PSA Peugeot  III kvartali langus pidurdus 7,7 %

PSA Grupi sõidu- ja tarbesõidukite müük kahanes selle aasta III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 7,7%. Kuna selle aasta I kvartalis ja II kvartalis olid müügilangused vastavalt 24,9% ja 18,9%, siis III kvartali tulemus annab tunnistust müügi stabiliseerumisest, teatab PSA Grupp oma pressiteates.    

Kokku on müük üheksa kuuga vähenenud 17,6%. Euroopas kasvatas PSA Grupp oma turuosa 13,4 protsendini, näidates eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 0,5%-list kasvu. Grupi tarbesõidukite turuosa tõusis aga 19,2 protsendilt koguni 22,1 protsendini. Kui Venemaal kukkus sõiduautode ja tarbesõidukite turg tervikuna kolmandas kvartalis 55,8 protsenti, õnnestus PSA Grupil nendes tingimustes oma turuosa suurendada 2,9 protsendi võrra. Hiinas, kus uute sõidukite müügiturg saavutas tänu valitsuse toetusele rekordilise taseme ning tõusis kolmandas kvartalis koguni 75,1%, suutis Grupp turu tõusu koguni ületada, suurendades oma müüki 82% võrra.

Eestis on Peugeot aasta kolme kvartali kokkuvõttes uute sõidu ja -tarbeautode müügis turuosaga 7,2% neljandal positsioonil; võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on turuosa kasvanud koguni 4,7 protsendi võrra. Eesti tarbesõidukite turgu valitseb Peugeot 22,9 %-lise turuosaga, olles esimese üheksa kuuga müünud 208 kaubikut.

KW Bruun Baltic on Peugeot’ ametlik maaletooja Eestis alates septembrist 2008. Ettevõte, millel on üle 50 aasta pikkune kogemus Peugeot’ kaubamärgi turustamises, müüb Taanis, Rootsis ja Islandil kokku ligemale 50 000 Peugeot’ sõidukit aastas. Käesoleva aasta veebruarist alustas KW Bruun Peugeot’ maaletoomist ka Lätis.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077