Autor: Siim Sultson • 22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspordi- ja välisinvesteeringute kava sai hoo sisse

Täna kiitis valitsus heaks majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi esitatud strateegilise tegevuskava „Made in Estonia“, mille eesmärk on Eesti ettevõtete rahvusvahelistumine ja ekspordivõimekuse kasv järgneval kolmel aastal, edastab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Tegevuskava hõlmab tegevuste loetelu, mis on olulised välisinvesteeringute kaasamise ning nende mõju suurendamise osas ja Eesti ettevõtete ekspordisuutlikkuse tõstmisel.

Tegevuskava ühendab varasemates strateegiates ette nähtud ja ka juba rakendatavad tegevused, luues tervikliku pildi sellest, kuidas toimib Eesti ettevõtete rahvusvahelistumise riiklik toetamine. Lisaks seni plaanitud ja juba täna käigusolevate tegevuste koondamisele toob tegevuskava välja ka rea uusi algatusi, mis vajavad elluviimist järgmise kolme aasta jooksul.

Riikliku ekspordi ja välisinvesteeringute tegevuskava elluviijad on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, välisministeerium, rahandusministeerium, sotsiaalministeerium, haridus- ja teadusministeerium, keskkonnaministeerium, riigikantselei, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Sihtasutus KredEx ja Arengufond. Erinevates tegevussuundades on kaasatud ka teised partnerid nagu kohalikud omavalitsused ja valdkonna mittetulundusühendused.

Strateegia rahastamine toimub riigieelarvest, Euroopa Liidu struktuurivahenditest ning võimalusel muudest allikatest. Lõplike investeeringute summa sõltub administratiivsetest ja poliitilistest otsustest. Peamine osa tegevustest toimuvad juba planeeritud eelarvete raames või tähendab tegevuskavas ette nähtud tegevussuund prioriteetide seadmist ning ülesannete täitmist asutuste olemasolevate tegevuskulude abil.

Tegevuskava täiendatakse vähemalt üks kord kolme aasta jooksul. Tegevuskava elluviimine toimub igal aastal koostatava rakendusplaani alusel, mis määratleb lähimal aastal elluviidavate tegevuste spetsiifika, mahu ja organisatoorse korralduse.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077