Autor: Rivo Sarapik • 31. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väliskaubanduse tasakaal üha parem

Eesti väliskaubanduse tasakaal on Statistikaameti hinnangul kriisi tingimustes oluliselt paranenud, sest kaupade import jääb selle aasta esimese kvartali seisuga juba ekspordimahtudele alla.

"Eesti peab jätkama majanduse järk-järgulise tasakaalustamisega," kinnitas Statistikaameti rahvamajanduse arvepidamise talituse juhataja Tõnu Mertsina. "Eesti avatus teeb meid haavatavaks kui välisnõudlus meie kaupade järele väheneb. Seetõttu on üks olulisemaid eesmärke ettevõtete ekspordivõimekuse ja  -võimaluste suurendamine."

Et kriisist edukalt välja tulla, on tema sõnul vaja muuta tootmist veelgi efektiivsemaks, toota rohkem lisandväärtust vähema töötundide arvuga.

Statistikaameti andmetel on tööhõive järsk kukkumine toonud tänavu esimeses kvartalis kaasa töö tootlikkuse kasvu, parandades Eesti majanduse konkurentsivõimet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077