Autor: Rivo Sarapik • 23. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljoneid võlgu olev Mediron Logistics taotleb pankrotti

Kümnekonnale alltöövõtjast vedajale miljoneid kroone võlgu olev Mediron Logistics OÜ taotleb oma pankrotti.

Harju maakohtu andmeil andis pankrotiavalduse 15. juulil sisse ettevõtte omanik. Firma kuulub sajaprotsendiliselt Ille Lepamaale.

Firma omanik kommentaaridele kättesaadav ei olnud, ettevõtte üldtelefon ei vastanud samuti.

2003. aastal asutatud Mediron Logistics kerkis avalikkuse ette mai lõpus, mil ettevõttelt raha ootavad alltöövõtjad firma omaniku ja tegevjuhi maja juures piketi korraldasid.

Eelmise aasta majandusaasta-aruande järgi oli Medironil võlgu tarnijatele 2,7 mln krooni eest. Samas oli ettevõttel nõudeid üleval 1,6 mln krooni ulatuses.

Möödunud aasta lõppes ettevõtte juhi Ille Lepamaa sõnul kahjumiga, sest tihenenud konkurents ja veohindade alanemine tõid kaasa käibe languse. Välispartnerite maksejõuetus ning suurklientide kaotus tekitasid probleeme teenuste eest tasumisega. Ettevõtte tegevus nõuab 2009. aastal ümberkujundamist.

Mediron kasvatas möödunud aastal 9,7 mln kroonini ulatunud käivet seitse korda, 13 000 kroonisest kasumist sai enam kui 800 000 krooni kahjumit. Ettevõtte omakapital oli aastalõpu seisuga 771 000 krooniga miinuses.

Maksuvõlga ettevõttel ei ole, küll on üleval seitse nõuet inkassofirmadelt, suurim neist üle 200 000.

OÜ Carlende Inkasso & Õigusabi andmeil on firma võlgu sellistele vedajatele, nagu A.P. Kaubatrans OÜ, FIE Ervin Peri, Vespal OÜ, Beweship OÜ, Arco Trans AS, Transiitveod AS, Mokiren OÜ, Rene Auto AS,  Saku AB, Toiduveod AS ja Tradeway Ltd. Võlgade suurused on paarist tuhandest kroonist poolest miljonini.

Pankrotimenetluse istungi aega Harju maakohtu andmeil hetkel määratud ei ole, asja menetlema hakkav kohtunik viibib puhkusel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077