Autor: Rivo Sarapik • 19. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikamessi korraldaja pankrot rauges

Harju maakohtu otsusega rauges noorele Igor Pihelale kuni 2008. aasta jaanuarini kuulunud Eesti Expo pankrot ning tuvastas raske juhtimisvea endiste ja praeguse juhatuse liikmete tegevuses.

Eesti Expo pidi korraldama 2008. aastal Tallinnas Logistikamessi, mis ühel korral kevadest sügisesse lükkus ja siis hoopis ära jäi.

"Lugeda raskeks juhtimisveaks võlgniku endiste juhatuse liikmete Peter Pihela, Risto Meigase ja Igor Pihela ning praeguse juhatuse liikme Jaana Tisleri poolt võlgniku pankrotiavalduse tähtaegselt esitamata jätmine ja raamatupidamise korraldamatus," selgus Ametlikest Teadaannetest.

Ajutisele haldurile Terje Eiprele tehakse ülesandeks likvideerida Eesti Expo OÜ kahe kuu jooksul pärast määruse jõustumist.

Harju maakohus algatas Eesti Expo pankrotimenetluse 13. jaanuaril. Tänase päeva seisuga on ettevõtte maksuvõlg riigi ees üle 373 000 krooni, millele lisandub ligi 29 000 krooni intressi. maksuvõlga ajatatud ei ole. Ettevõttel on esitamata ka kaks maksudeklaratsiooni.

Kolme inkassofirma poolt on Krediidiinfos üleval maksehäired kogusummas maksimaalselt 320 000 krooni ulatuses. Samuti on Eesti Expo võlgu jäänud väiksemaid summasid GSM Valve OÜ-le ja Saarte Tehnika OÜ-le

Aprillis kirjutas aripaev.ee, et Igor Pihela enam kui viie miljoni kroonise kohustustekoormaga ettevõte OÜ Eesti Expo lõpetas tegevuse, jättes pärnakad sel aastal ilma kevadisest kodu- ja sisustusmessist ning sügiseti toimunud ehitusmessist.

Alates eelmise aasta 16. oktoobrist on ettevõtte ainuosanik Likvideerija OÜ. Enne seda olid firma osanikud Igor Pihela noorem, Risto Meigas ja Peter Pihela.

16. oktoobril 2008 kuulutas Harju maakohus välja näituste ja messide korraldamisega tegeleva OÜ Clarotex Holding (endine ärinimega Orangetime Expo) pankroti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077