Autor: Rivo Sarapik • 18. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kihnu Veeteed võtab Leedol firmalt töö üle

Mandrilt ja Saaremaalt Ruhnule reise alustama pidanud Saaremaa Laevakompanii (SLK) tütarfirma laevade asemel hakkab Ruhnu ja Munalaiu liinil sõitma Kihnu Veeteed OÜ laev.

Eile allkirjastasid Saare maavanem Toomas Kasemaa ning AS Kihnu Veeteed juhatuse esimees Toivo Kuldmäe lepingu Ruhnu ja Munalaiu vahelise laevaliini teenindamiseks perioodil 1. juuni – 30. oktoober.

Parvlaev Amalie väljub Munalaiust: 27. juuni, 18. juuli, 22. august, 19. september, 10. oktoober kell 11.30 ja Ruhnust:  28. juuni, 19. juuli, 23. august, 20. september, 11. oktoober kell 07.00

Reisiparvlaev Amalie mahutab Munalaid-Ruhnu laevaliinil 50 reisijat istekohtadega salongis ja kuni 50 liinimeetrit sõidukeid, kaubamahutavus on 35 tonni. Laeval levib KÕU-traadita internet ning laeva reisijate salongis paiknevast müügipunktist on ülesõidu ajal võimalik osta kuumasid jooke, karastusjooke ning erinevaid suupisteid.  

AS Kihnu Veeteed opereerib alates 2003. a Pärnu-Kihnu, Kihnu-Munalaid, Munalaid-Manilaid ja Rohuküla-Sviby (Vormsi) laevaliinidel ning alates 2009. a juunist Laaksaare-Piirissaare (Peipsi j.) laevaliinil. Lisaks korraldatakse tellimusreise Liivi lahes ja Väinameres paiknevatele väikesaartele ning Peipsi järvel. Ettevõtte laevastikku kuulub viis reisiparvlaeva.

Saare maavanem lõpetas  endise vedaja AS Saaremaa Laevakompaniiga lepingu 19.03.2009 seoses vedajapoolsete lepingutingimuste rikkumisega ja  kuulutas riigihanke vedaja leidmiseks Kuressaare-Ruhnu-Pärnu laevaliinile 2009. ja 2010. aasta suveperioodiks välja 14. aprillil.

Maikuust pidanuks mandrilt ja Saaremaalt taas Ruhnule reise alustama Saaremaa Laevakompanii (SLK) tütarfirma laevad, kuid märtsis lõpetas Saare maavalitsus oma rahanõudmistes üha bravuurikamaks muutunud SLK liiniveolepingu, kirjutas Postimees aprillis.

Varasemalt on Ruhnu lennuliikluse korraldamiseks sõlmitud leping Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG 2009. ja 2010. aasta suveperioodideks (mai-september). Lennuk teeb suveperioodil kuni kaksteist lendu nädalas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077