Autor: Siim Sultson • 16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikute ühing ootab riigilt idaeksporti

PROLOG-i (Eesti Ostu- ja Tarneahelate Juhtimise Ühingu)juht Illimar Paul peab majanduse elavdajaks idaeksporti, selle kängumises süüdlaseks riiki.

"Loomulikult aitab välja!" teatas resoluutselt Paul eilse AS ABB juhatuse esimehe Bo Hendrikssoni soovituse peale arendada majanduse elavdamiseks eksporti Venemaale ja Aasiasse. "Hädaks on olematud suhted Venemaaga ja neid peab korraldama. Minu hinnangul on eesti poole kord pingutus teha," leidis ta süüdlase  - sest, osundades Tiit Vähile, Venemaa on ju juba korra vabandanud ja enam ta seda ei tee...

"Meie hinnangul oli nelja aasta eest piirilepingusse preambula lisamine Eesti  poolt ikka näotu tegu. Selle ära võtmine oleks suhteliselt väike asi. Ja siis veel see pronksmehe lugu...," oli Paul pahane.

"Ma ei arva, et me peaksime kedagi ohvriks tooma," lisas ta viivu aja rahunemise järel küsimusele, kas idanaabri meeleheaks tuleks Eestil midagi ohvriks tuua. Oma mõtete kujundlikustamiskes tõmbas ta paralleeli Soomega, kes on säilitanud oma näo ja saab ka nii Venemaaga suheldud. Selle kinnituseks olgu või fakt, et soome ja vene riigjuhid kohtuvad igal aastal kaks korda.

"Venemaa huvid ei kattu Eesti huvidega, sealt ei tule kunagi kingitusi," soovitas ta eestlasil näha idanaabris rangelt vaid äripartnerit.

"Seal tuleks lähtuda hetkeolukorrast... Sealt pole loota head sõprust," jäi Paul Venemaa ja idaekspordi teemal lõpuks mõttesse.

Pühapäeval möödus 68 aastat juuniküüditamisest, 25. märtsil 60 aastat märtsiküüditamisest - kummagi teo eest pole idast kostunud vabandusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077