Autor: Mariliis Pinn • 11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tolliagendi eksam muutub elektroonseks

Alates 1. juulist 2009 saab maksu- ja tolliametis tolliagendi eksamit, mis seniajani oli paberkandjal, sooritada ainult elektroonselt.

Maksu- ja tolliamet pöörab suurt tähelepanu e-teenuste arendamisele, millega klientide suhtlust ametiga ja ametnike tööd lihtsustada ning kiirendada, teatas amet. “Tolliagendi eksami elektrooniline sooritamine annab kliendile võimaluse kiirelt ja mugavalt kaasaegses e-keskkonnas oma teadmisi tollivaldkonnas tõestada. Läbi e-rakenduste klientide parem teenindamine on maksu- ja tolliameti üks prioriteete,” ütles MTA tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg.

Eksam koosneb nii nagu varemgi kahest osast. Teoreetiline osa eksamist on tollieeskirjade ja -formaalsuste tundmise test, mida saab täita e-õppekeskkonnas Edutizer. Praktiline osa eksamist seisneb tollideklaratsiooni täitmises, mis viiakse läbi infosüsteemis Complex. Eksam loetakse sooritatuks, kui testis on õigeid vastuseid vähemalt 65% ja tollideklaratsioon on tollile vastuvõetavalt täidetud.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077