Autor: Mariliis Pinn • 11. juuni 2009

Tolliagendi eksam muutub elektroonseks

Alates 1. juulist 2009 saab maksu- ja tolliametis tolliagendi eksamit, mis seniajani oli paberkandjal, sooritada ainult elektroonselt.

Maksu- ja tolliamet pöörab suurt tähelepanu e-teenuste arendamisele, millega klientide suhtlust ametiga ja ametnike tööd lihtsustada ning kiirendada, teatas amet. “Tolliagendi eksami elektrooniline sooritamine annab kliendile võimaluse kiirelt ja mugavalt kaasaegses e-keskkonnas oma teadmisi tollivaldkonnas tõestada. Läbi e-rakenduste klientide parem teenindamine on maksu- ja tolliameti üks prioriteete,” ütles MTA tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg.

Eksam koosneb nii nagu varemgi kahest osast. Teoreetiline osa eksamist on tollieeskirjade ja -formaalsuste tundmise test, mida saab täita e-õppekeskkonnas Edutizer. Praktiline osa eksamist seisneb tollideklaratsiooni täitmises, mis viiakse läbi infosüsteemis Complex. Eksam loetakse sooritatuks, kui testis on õigeid vastuseid vähemalt 65% ja tollideklaratsioon on tollile vastuvõetavalt täidetud.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077