Autor: Mariliis Pinn • 10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

British Airwaysi palgad tekitavad furoori

Briti lennufirma British Airways (BA) on oma kodumaal halva tähelepanu all, kuna maksab lennumeeskonnale kaks korda rohkem palka kui mõni konkurent.

Kui Virgin Atlanticu lennumeeskonna keskmine palk on 14 400 naela ning Easyjetil 20 200 naela, siis BA 14 000 töölise keskmine tasu on 29 900 naela, vahendab e24.ee. Pilootide tasu on aga veelgi suurem: 89 500 naela Virginis, 71,400 naela Easyjetis ning lausa 107 600 naela BA-s.

Sellest tulenevalt on firmajuhid alustanud läbirääkimisi, et vähendada tööjõukulusid, koondades umbes 2000 meeskonnaliiget. Ühtlasi on bossidel välja mõeldud 34 meedet kulude vähendamiseks, mida tahavad lähiajal ametiühingule tutvustada, nende sees on puhkuspäevade vähendamine ning lähetustasude kärpimine.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077