Autor: Mariliis Pinn • 28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poolsada ministrit üritavad logistikasektorit turgutada

Täna ja homme Saksamaal Leipzigis 52 transpordiministri osavõtul peetaval Rahvusvahelisel Transpordifoorumil otsivad ministrid ja valdkonna tippjuhid võimalusi majanduskriisist väljumiseks.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on väikeriikide huvide kaitseks vajalik vältida protektsionismi eelkõige kaubavahetuses, teatas ministeerium.

„Praegu on mitmed suurriigid andnud selgeid sõnumeid, et majanduskasv pole võimalik, piirates välisettevõtete ligipääsu turule ja kasutades seejuures piiranguid veostele. Seetõttu on just väikeriikidele täna eriti oluline vaba konkurents ja ekspordivõimaluste säilimine. Rahvusvaheline kaubavahetus ei tohi langeda protektsionismi,“ kommenteeris Juhan Parts Eesti seisukohti transpordifoorumil.

Partsi sõnul on vajalik tänases majandusolukorras eelkõige arendada keskkonnasõbralikku transporti, luua võimalusi pika-ajalisteks investeeringuteks ning tagada toimiv ning usaldusväärne kaubavahetus riikide vahel. Kohtumise põhiteemadeks on riiklikud tugipaketid ettevõtetele ning nende mõju turule, protektsionismi ja kaubandusbarjääride vältimine ning struktuursete reformide kiire läbiviimine.

Täna ja homme toimuval Rahvusvahelisel Transpordifoorumil „Transport for a Global Economy: Challenges and Opportunities in the Downturn“ on kohal 52 riigi transpordiministrid ning logistikasektori esindajad, samuti rahvusvaheliste transpordi- ja logistikaettevõtete tippjuhid, et otsida lahendusi, kuidas transpordi- ja logistikasektor saaks ühiselt väljuda majanduskriisist.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077