Autor: Mariliis Pinn • 22. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tradeway: Mediron Logistics tahab oma kohustustest vabaneda

Üle poole miljoni nõudva Tradeway tegevjuht Aivar Sõrmus ütles, et Mediron Logistics OÜ ei ole oma kohustusi täitnud, kuigi nemad on oma töö teinud ja kauba ära vedanud.

„Puudub võimalus nendega kontakteeruda, iga kontakti peale tehakse kõikvõimalik, et minema pääseda, näiteks kutsutakse politsei. Kuna ei õnnestunud nendega enam suhelda, andsime nõude inkassole,“ rääkis firmajuht, täpsustades, et politsei on välja kutsutud nii Tradeway juhatuse liikmele kui ka inkasso esindajale. „Nad tahavad oma kohustustest vabaneda,“ lisas Sõrmus. Telefonid on tema sõnul välja lülitatud. Tänaval trehvates palub, kas Pärn või Lepamaa saata e-mail, millele lubatakse vastata, kuid vastust ei tule.

„Samamoodi käitub Mediron Logistics ka teiste firmadega, tükki 15 on kindlasti, kelle ollakse võlgu. Ka suurtes summades,“ lisas ta.

Sõrmusel on nn mitteametlik info, et Mediron Logistics OÜ kliendid on neile kolm neljandikku vedude eest juba raha üle kandud, mistõttu ei saa veofirmale tasumisel rahapuudus takistus olla. Viimati tasuti Tradeway arveid aasta alguses, maksmata novembris ja detsembris esitatud arved. Tradeway on Mediron Logistics OÜga ka varem koostööd teinud, kuid siis sujus see ladusamalt.

„Lootus on, et saaksime edasi rääkida, mida tekkinud olukorras nüüd teha,“ ei olnud Sõrmus poolest miljonist veel loobunud. „Vaikimine ei vii kuhugi. Lepime kokku, mis saab.“ Ta tõi välja, et kuna neile arveid ei maksta, siis tekib vedajal endal probleeme käibevahenditega. „Hakkame ise teistele võlgu jääma, käibevahendid lähevad selle alt välja,“ lisas ta. Samas sõnas Sõrmus, et võlgnike taga ajamine kulutab suure osa väärtuslikust tööajast. „Tegelikult on meil muu töö,“ lisas ta. 

Ta sõnas, et selline käitumine on selle aasta trend ja möödunud aastal selliseid asju ei juhtunud. „Üldine probleem on makse tähtaja ületamine. Kuulda on, et on ka teisi firmasid, kes nii külma teevad,“ lisas ta, kuid tal endal otsene kogemus puudub.

Tradeway autojuht Hubert Silbergleich veokijuht rääkis, et kogu palka ei ole ta kätte saanud juba viis kuud. Seetõttu on tekkinud võlgnevused ka panga ees ja kommunaalteenuste eest on tasumata. „Jupiti makstakse. Nälga ei jää. Kuid seda on elamiseks vähe, samas suremiseks palju,“ lisas ta. Ta meenutas, et eelmisel aastal ei olnud tal veel rahaprobleeme. 

Siiski saab Silbergleich aru, et kui Tradewayle ei ole kliendid maksnud, siis ei ole ka raha talle maksta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077