Autor: Mariliis Pinn • 18. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ämari Lennubaasi investeeritakse tänavu üle 700 miljoni krooni

Prognooside kohaselt investeeritakse 2009. aastal Ämari Lennubaasi väljaehitamisse kokku üle 700 miljoni krooni, millest NATO kaasfinantseering moodustab ligi poole.

Kokku läheb projekt maksma 1,3 miljardit krooni, NATO panus moodustab sellest 500 miljonit krooni, teatas kaitseministeerium.

Ämari Lennubaasi renoveerimis- ja ehitustööd jätkuvad planeeritavas mahus: 2008. aasta sügisel anti Lennubaasile üle varustusladu ning katlamaja, tänavu detsembriks saab valmis lennukite hooldusangaar koos vajalike perroonidega.

Suurimaks ja mahukaimaks osaks kogu projektis on lennuvälja liiklusala ehitus, mille tööd lõpevad 2010. aasta sügiseks – selleks ajaks valmib uus 2750 meetri pikkune lennurada, valgussüsteem, perroonid ning ruleerimisteed. Ämari Lennubaasi renoveerimine jõuab praeguste plaanide kohaselt lõpule 2011. aastal ja on mõeldud vastu võtma transpordilennukeid ja tegutsema õhuturvet teostavate hävituslennukite baasina.

Kaitseministeeriumi poolt on välja kuulutatud ka kütuserajatise ning administratiivala ehitushanked.Ämari ehitusprojekti teostamiseks korraldab tellija avatud rahvusvahelised hanked, mis viiakse läbi vastavalt NATO sellekohastele protseduuridele ning mis seni on olnud Eesti ettevõtetele edukad.  Tänasel päeval on lepinguid sõlmitud 15 äriühinguga, millest 13 on Eesti ettevõtted. Lennubaasi liiklusala ehitustööde hanke võitis AS Merko Ehitus ning hooldusala projekte teostab AS Koger & Partnerid. Igapäevaselt on lennuvälja erinevatel infrastruktuuriobjektidel tööl kuni 180 inimest.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077