Autor: Mariliis Pinn • 4. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõuna-Korea sõjalaev kaitses Põhja-Korea kaubaalust piraatide eest

Ida-Aafrika rannikul patrulliv Lõuna-Korea mereväe hävitaja peletas kaitseametnike kinnitusel Somaalia piraate eemale ühest Põhja-Korea kaubalaevast

Souli teatel olid arvatavad mereröövlid jõudnud kolme kilomeetri kaugusele kommunistliku riigi alusest, kui kohale jõudis mereväe helikopter, mis nad minema ajas. «Kolm kilomeetrit on üsna lähedal, kui rääkida ookeanist,» vahendas peastaabi esindaja sõnu Postimees.

Lõuna-Korea mereväe snaiprid läksid kopteriga piraate tõrjuma pärast seda, kui Põhja-Korea alus oli saatnud välja hädakutsungi, selgitas teine ohvitser.

Transkript raadiosidest näitab, et pärast piraatide tõrjumist aitas sõjalaev kommunistliku riigi alusel piirkonnast lahkuda, edastades koordinaate ning pakkudes sellele eskorti, mis ka vastu võeti. Kaks naabrit on samas formaalselt omavahel endiselt sõjajalal ning viimasel ajal on pinged nende vahel taas kasvanud.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077