Nõo Lihatööstus soetas euroliidu tugifondide abiga pakendamise roboti, mis lubab pikendada toodete säilivusaegu.
ASi Nõo Lihatööstus tegevjuhi Toomas Kruustüki sõnul aitab robot parandada toodete hügieenitingimusi, mille tulemusena pikeneb ka toodete säilivusaeg ja suureneb tootlikkus. Tooteid ei aseta enam käsitsi pakki inimesed, vaid seda teeb robot võimsusega kuni 80 pakki minutis. Tänu robotile saab jahutada toodet null kraadini, mille tõttu toodete säilivus paraneb, selgitas ta.
Roboti soetamine kaeti 50 protsendi ulatuses Euroopa Liidu tugifondidest, 30% omafinantseeringu ning 20% liisingu näol. Tegemist on Nõo Lihatööstuse suurima investeeringuga tänavu. Kokku on ettevõte viilupakendusliini investeerinud ligi 20 miljonit krooni.
Kruustüki sõnul saab vabanenud inimressurssi kasutada teistes osakondades, kus töökätest on hetkel suur puudus. Varasema kahe vahetuse asemel on toodang võimalik pakendada nüüdsest ühes vahetuses, märkis ta.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Kaubamärki Nõo Lihavürst kasutavas Nõo Lihatööstuses töötab 130 inimest, seoses hooaja toodete müügimahtude kasvuga suureneb inimeste arv veelgi. Lihatööstus ekspordib toodangut Lätti, kuid plaanib müügi alustamist ka teistel välisturgudel.
Seotud lood
Kui Raben Eesti alustas 2004. aastal tegevust kaheliikmelise meeskonnaga, ei osanud keegi arvata, et ettevõttest kasvab kiiresti üks tugevamaid tegijaid kohalikul transpordi- ja logistikaturul. Tänaseks on meeskond oluliselt kasvanud ning lisandunud on mitmekülgne teenusteportfell, mis võimaldab pakkuda lepingulist logistikat, siseriiklikku ja rahvusvahelist transporti, jahutatud toidukaupade logistikat, mere- ja õhutransporti ning intermodaalset transporti läbi ettevõtte filiaalide erinevates riikides.