Autor: Mariliis Pinn • 9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GoBus pani linnabussi uued piletimärkijad

Üheteistkümnesse Tartu linnaliinibussi on paika saanud uued sõidupiletite märkimise aparaadid, mis senise pileti mulgustamise asemel trükivad sõidualguse kellaaja, liini numbri ja bussi numbri.

GoBusi Tartu piirkonna juht Valter Keis ütles, et see on suur samm edasi, sest seni Tartus kasutusel olnud Tartu katseremondifirmas valmistatud nõelkompostrid, mis bussitalongi sisse augud torkasid, on moraalselt ja tehniliselt oma ressursi ammendanud, kirjutas Tartu Postimees.

Uued maatriksnõelprinteriga piletimärkijad on valmistatud väikeses Läti firmas ja just sellised on nüüd kõigis Pärnu linnaliinibussides. Üksteist piletimärkijate paari said paika Tartu enim kasutatavatesse bus­sidesse.

Sõidujäneste elu teeb ebamugavamaks asjaolu, et uusi aparaate saab bussijuht lukustada, kui kontrollid on bussi sisenemas. Nii kaob jänestel võimalus pilet viimasel hetkel ikkagi kehtestada. «See peaks aitama filtreerida ebaausaid sõitjaid,» ütles Keis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077