Autor: Mariliis Pinn • 8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduse kokkukukkumine lõi valusalt laevandust

Laevavedusid on raskelt löönud kaubanduse kokku kukkumine ja finantseerimisraskused.

ICAP Shippingu juht James Leake ütles, et kuivainete, nagu rauamaagi ja söe, veo turg on viimastel kuudel 15-20% kahanenud, kuna septembris hääbus Lehman Brothersi kollapsi tõttu kaubanduse rahastamine, kirjutas Financial Times.

Kokku on kadunud nõudlus 150-200 nn Capesize alusele, mis nüüd enamjaolt seisavad kuskil ankrus.

Teiepäeval kukkus kuivedude indeks Baltic Dry 1,4% 1466 punktini. 2009. aasta 20. märtsil tippu tõusnud indeks on taas vaid langenud ja nüüd on 36,2% madalam. Indeksit kergitas jaanuaris ja märtsi vahel Hiina rauamaagi import.  Veohindade saatus sõltub edaspidi sellest, kas Hiina enda rauamaak on odavam, kui Austraalia või Brasiilia oma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077